Začetnikom prijazen tečaj šivanja

Iščete nasvete, kako se lotiti prvih korakov šivanja? Nimate časa brskati po spletnih straneh? Ne veste, kaj šivati in kje začeti? Sprašujete se, kateri šivalni stroj bi bil za začetek najbolj primeren? Šivanje vas zanima, vendar ne veste ali bo šlo?

Tu smo, da vam pomagamo. In ja, lahko se naučite šivati in se pri tem zabavati. Vse kar potrebujete, je pomoč. Naučili se boste prvih osnov korak za korakom.

TERMIN:
16.11., 23.11., 30.11., torek od 16:30 do 20:30

V ateljeju Šivalnih izzivov, vam nudimo kar nekaj ustvarjalnih projektov, od vaj, lepih idej, nadaljevalnih programov, ki vas lahko popeljejo do pravega mojstrstva šivanja. Dobili boste tudi vse informacije o navadnem šivalnem stroju in drugih strojih, kateri od njih je primeren za začetnike, kako deluje in kako ga vzdržujemo. Na tečaju bo nekaj minut namenjenih teoriji, o razliki med tkanino in pletenino, o pravilih krojenja in surovinski sestavi vlaken.

Nadaljevali bomo z lahkimi in preprostimi tehnikami in vajami za začetnike. Tako boste lahko popolnoma sami, brez večjega truda, sešili nekaj praktičnega in enostavnega.

Začeli bomo s prvimi veščinami šivanja na vajenicah in vadili:

  • ravne črte
  • krivuljo in okroglino
  • blazinico za bucke
  • in končali z izdelavo ročnega slepega šiva.

Ko zaključimo prvo začetno fazo šivanja, lahko nadaljujemo z naprednejšo fazo šivanja. Izbrala sem nekaj enostavnih projektov, kot so:

  • podložena večnamenska košarica, npr. za šiviljske pripomočke, vato-blazinice
  • enostaven nakupovalno vrečko ali
  • košarico za kruh ali pecivo

Po končanem projektu, se boste počutili veliko bolj samozavestni in pripravljeni na nove izzive. Svetujem vam, da nadaljujete s težjimi šivalnimi nalogami, saj boste tako pridobili  več in več šivalnih spretnosti in znanja. Naj se vaš učni proces začne.

Kaj potrebujete?
S seboj prinesite 1,5 m lahke dekorativne tkanine in 0,80m bombažne podloge.  Za ostale pripomočke je poskrbljeno.

Kroje in gradivo dobite na tečaju. Tečaj poteka tri srečanja po štiri ure.

Cena 12 urnega tečaja za začetnike je 120 EUR.