Tečaj Otroci šivajo 9 +

Imate otroka, ki ga zanima šivanje? Se želi naučiti uporabljati šivalni stroj in sešiti peresnico, enostavno torbico ali nahrbtnik? Potem se lahko pridruži zabavi šivanja! Sam-a si bo lahko izbral-a izdelke v programu, ki jih bo šival-a za svojo uporabo, hkrati pa bo lahko svoje znanje uporabil v vsakdanjem življenju. Njegove ure bodo zapolnjene z ustvarjanjem, tako bo lahko sam-a z malo pomoči ustvaril-a lastne izdelke in se naučil-a uporabljati šivalni stroj.

TERMINI:
7.6., 11.6., in 15.6., od 16:30 do 20:30

Otroke želim predvsem naučiti veščin šivanja, da bodo samozavestno oblikovali in šivali svoje mojstrovine. Seveda pa je učenje šivanja tudi učenje potrpežljivosti. Otroku pomaga povečati samozavest. S končanim izdelkom pa začutijo dosežek in veselje. In res je zabavno!

Naučene šiviljske veščine, jim bodo ostale vse življenje, predvsem pa jim bodo omogočile, da si sami popravijo oblačilo, prišijejo gumb, zakrpajo luknjo ali popravijo rob na oblačilu. Je idealna ustvarjalna dejavnost, saj se z usklajenostjo rok in oči spodbuja osredotočenost in koncentracija.

Ko se otroci lotijo šivanja z lastnim šivalnim strojem, se jim odpre popolnoma nov svet.  Pri 9 letih pa je dovolj star, da začne.

Pa poglejmo med katerimi izdelki, bo lahko izbiral?

1. Vrečka za copate na vrvico

2. Nahrbtnik na vrvico

3. Obesek za ključe

4. Torbica na pas čez ramo

5. Peresnica za barvice

7. Torbica za okoli pasu

8. Torba za šiviljske pripomočke

9. Blazinica za bucike

10. Vrečka z žepi za trgovino

11. Navadna majica

12. Trenirka hlače

13. Kapa

KAJ SE NAUČIJO?
Otroci se naučijo začetnih osnov šivanja in uporabe šivalnega stroja. Naučijo se sešiti svoj izbrani izdelek, spoznajo ročno šivanje in krojenje.

Tečaj je primeren za otroke v starosti od 9 let naprej. V kolikor že ima svoj šivalni stroj, ga lahko prinese na tečaj.

KAJ PRINESEJO S SEBOJ?
S seboj prinesejo 1,5 m dekorativne tkanine – tanjše bombažno platno. Za šivanje trenirke ali majice, se dogovorimo na tečaju koliko blaga prinese na drugem srečanju s seboj. Za material kot so elastika, vrvice, okrasni trakovi in gumbi dobijo na tečaju.

Tečaj traja 10ur in 30 minut, torej tri srečanja po 3 ure in 30 minut.

Cena tečaja je 100 EUR.