O tečajih in delavnici

Na kratko o tečajih in delavnici

Ključno je začeti z nekaj preprostimi projekti, s katerimi lahko uspešno gradite svoje šivalne veščine.
Zato sem za vas sestavila različne kategorije projektov za enostavno šivanje:

  • Enostavni projekt šivanja za popolne začetnike
  • Enostavni Projekt šivanja za dojenčke
  • Enostavni Projekt šivanja za otroke
  • Šivanje športnih oblačil za ženske
  • Šivanje športnih oblačil za moške
  • Projekt šivanja enostavnih torbic
  • Projekt enostavnega risanja krojev in modeliranja
  • Projekti nadaljevalnih tečajev,……

Tečaji so primerni za vse. Od tistih, ki ste popolnoma novi, do tistih, ki že dolgo šivate. Prepričana sem, da se vedno najdejo nove stvari, ki se jih morate naučiti in nove tehnike, ki jih še niste preizkusili. V ateljeju Šivalnih izzivov, boste dobili vsa podrobna navodila, od tega kako pripravimo in izberemo kroj, kako pravilno polagamo krojne dele na blago ter navodila za celoten postopek šivanja. Seznanili se boste z nego in vzdrževanjem blaga, o sestavi ter značilnostih tkanin in pletenin.

Tečaji bodo potekali popoldne ali dopoldne. Prijavi se lahko največ 5 tečajnikov. V ateljeju je poskrbljeno za delovno opremo kot so: papir, škarje, bucke, šivalni stroj, krojaške krede, sukanci, ravnila itd,…

K posameznim tečajem se bodo pridružile tudi izkušene mentorice. Z bogatimi izkušnjami in znanjem, vas bodo vodile in učile skozi vse postopke šivanja in krojenja.

Priporočam, da s seboj prinesete svoj šivalni stroj, na katerem boste doma tudi šivali. Tako, se ga boste lažje navadili in naučili ravnati z njim. V kolikor nimate šivalnega stroja, si ga lahko izposodite pri nas.

Delavnica je opremljena z kakovostnimi japonskimi šivalnimi stroji znamke Janome in Juki, ki so enostavni za uporabo. Šivalne veščine in spretnosti, boste razvijali na gospodinjskem overlock - opletilnem šivalnem stroju in navadnem gospodinjskem šivalnem stroju. Seznanili se boste z njihovo uporabo, varnostjo, delovanjem in pravilnim vzdrževanjem. Na voljo je tudi industrijski šivalni stroj, ki se vse več uporablja tudi v domače namene šivanja. V kolikor še nimate svojega šivalnega stroja oz. ne veste katerega kupiti, se boste po zaključku tečaja, veliko lažje odločili, kateri stroj je za vaše potrebe najbolj primeren.

Delavnica je svetla, velika, meri cca. 40m2, kar je več kot dovolj za prijetno ustvarjanje manjše skupine. Prostor je ločen na krojilni in šivalni del, kar omogoča tečajnikom nemoteno delo pri šivanju in krojenju.

 

Tečaji šivanja so koristni tudi, če se želite v prihodnosti poklicno in profesionalno ukvarjati s šivanjem.  Zato potrebujete trdne temelje. Na ta način boste razvili svoje spretnosti, pridobili na samozavesti, da boste lahko šivali različne šivalne projekte. Ko enkrat spoznaš nit in iglo, je možno vse. Navsezadnje sta tudi Armani in Coco Chanel morala nekje začeti.