O meni

Pozdravljeni!

Moje ime je Ema.

Zelo rada preživljam čas v svoji šivalnici in se ukvarjam z novimi šivalnimi projekti. To je čas zame, čas za mojo dušo, kjer enostavno uživam ob ustvarjanju. Moj cilj je, deliti svoje izkušnje šivanja, risanja krojev in krojenja s pomočjo enostavnih in malo bolj zahtevnih projektov.

V moji družini je šivanje preskočilo generacijo zato se šivanja nisem učila kot otrok, ampak na tekstilni šoli. In od takrat šivam. Sem izšolana konfekcijska modelarka in s ponosom lahko rečem, da so me učili mojstri krojači, ki pa jih žal danes skoraj ni.

Po zaključku šolanja, sem sodelovala z Viba filmom in z gledališkim ateljejem pri izvedbi  opernih in gledaliških kostumov. Samostojno sem šivala oblačila po meri in poučevala šivanje ter krojno risanje. Vzporedno  sem sodelovala tudi pri manjših projektih, za različne predstave in nastope. Ker z največjim veseljem šivam in rišem kroje, sem se odločila odpreti atelje Šivalnih izzivov.

Zelo rada sodelujem v skupinskem ustvarjanju in poučevanju skozi delavnice, saj se na ta način srečujejo in sodelujejo ljubitelji šivanja. Tako si lahko izmenjujejo svoje izkušnje ali celo ideje o šivalnih projektih. Možnost, da lahko povezujem in navdihujem ljubitelje šivanja preko svojih tečajev, mi pomeni veliko zadovoljstvo in veselje. In ja, obstaja tudi veliko zadovoljstvo, ko zadovoljni tečajniki odidejo z ogromno motivacije in velikim nasmehom na obrazu.

V svetu šivanja je znan rek "Izmeri dvakrat, reži enkrat" in to z dobrim razlogom. Ko se učimo šivanja, se moramo zavedati, da se bodo napake zgodile. Verjemite, dogajajo se tudi usposobljenim šiviljam in mojstrom šivanja in s tem ni nič narobe. Vse to je del učnega procesa.

Seveda, da človek postane mojster šivanja,  je pomembna velika vztrajnost, močna volja in vedno končan projekt. Sama nikoli ne dovolim, da bi me manjše napake odvrnile od zaključka projekta, ker se z napakami učimo. Saj veste: Vaja dela mojstra!

V ateljeju Šivalnih izzivov, ponujam paleto različnih projektov. Naučili se boste vse, kar boste želeli vedeti o šivanju. Z dobro voljo in veliko motivacije, se bomo skupaj učili raznih tehnik šivanja in skupaj bomo dosegali odlične rezultate. Všeč vam bo.

Torej ne čakajte!
Pridružite se zabavi šivanja in krojenja. Naučite se šivati!

Veselim se sodelovanja z vami, zato lepo vabljeni!