Naš tim

MAJA ŠIJAKOV

Sem poslovna ženska, vizažistka, grafična oblikovalka, oblikovalka interiera, slikarka, oblikovalka oblačil in mamica.
Kot majhna punčka nisem bila tipična mala princeska...rada sem se igrala z avtomobilčki in očiju kdaj pa kdaj pomagala šaraufati pokvarjene stvari in barbikam šivati oblekice :). Pot me je kasneje zanesla v plesne vode in posledično sem se preobrazila tudi v pravo damo... in takrat se je začela moja umetniška pot!

Obiskovala sem Srednjo grafično šolo. Študij sem nadaljevala na Naravoslovnotehniški fakulteti, vendar sem ga kmalu opustila, ker sem našla službo v grafični stroki, ki mi je bila pisana na kožo.
Že več kot 10 let let je moj najboljši prijatelj čopič, nekaj let pa tudi škarjice in igla. Skoraj vsakodnevno se spopadam z novimi izzivi ter iščem navdihe vseokrog...

Čeprav sem pred približno 15 leti zašla v plesne vode, sem se s prvimi koraki šivanja srečala prav s plesnimi oblekami. Moja takratna mentorica je bila Karmen Matičič – Galia, ki mi je dala polno znanja in idej ter motivacije, da se izpopolnim v tem, kar počnem. Pot me je popeljala v obrtniške vode in s sestro sva odprli spletno trgovino Ninočka, ki že več kot 6 let uspešno deluje. Usmerila sem v šivanje unikatnih oblačil za otroke in dojenčke. In če mi čas dopušča,  zašijem tudi kaj nenavadnega za odrasle.
Nedolgo nazaj, sem se učila tudi malih trikov šivanja v ateljeju Šivalnih izzivov pri mentorici Emi Jerala, s katero danes sodelujeva.  Pri njej vodim tečaj šivanja aplikacij in tečaj šivanja oblačil za dojenčke.
Moje izdelke si lahko pogledate na spletni strani www.ninocka.net.